У Запорізькій області з початку року на ботулізм захворіли п'ятеро людей: Як вберегтися від отруєння

Нові випадки ботулізму зафіксували у Запорізькій області впродовж року

Валерія Константинова
Журналіст регіональної редакції Depo.Запоріжжя
У Запорізькій області з початку року на…
Фото: 24tv.ua

За 10 місяців у Запорізькій області було зареєстровано три випадки ботулізму з п’ятьма постраждалими. На жаль, двох жителів області врятувати не вдалося.  

У Держпродспоживслужбі повідомляють, найчастіше люди отруюються через вживання в’яленої, соленої або сушеної прісноводної риби  домашнього приготування або придбаної на стихійних ринках. Також ботулізмом хворіють через вживання м’ясних консервів домашнього приготування, овочевих та грибних консервів, передає Depo.Запоріжжя.

Щоб уникнути отруєння потрібно дотримуватися простих правил:

1. Не вживати консерви з пом’ятих, тріснувших, здутих та в цілому пошкоджених банок.

2. Не вживати консервацію, в якій помутніла рідина та з’явився осад.

3. Уникати споживання в’яленої, солоної, консервованої риби, та м'ясних консервів, в першу чергу домашнього виробництва.

Краще не купувати продукти на стихійних ринках, без заводського маркування та супровідних документів, які б підтвердили  якість та безпечність харчового продукту. Також, не вживати продукти, які неправильно зберігалися та транспортувалися. А головне при купівлі будь-яких продуктів звертати увагу на терміни придатності та цілісність упаковки.

Нагадаємо, на Запоріжжі перевіряли продавців риби. Фахівці провели санітарно-епідеміологічне розслідування та позаплановий захід на ринку "Центральний" у Бердянську. У суб’єктів господарювання перевірялися документи щодо безпеки рибної продукції та умов її реалізації. 

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme