На запорізькому курорті п'ятеро людей отруїлися креветками

Медики назвали причину групового отруєння іжею, що сталося у Бердянську 13 серпня

На запорізькому курорті п'ятеро людей от…

Про це повідомляє Depo.Запоріжжя з посиланням на обласний лабораторний центр МОЗ України.

П'ятеро дорослих потрапили до лікарні з гострою кишковою інфекцією. Станом на 17 серпня хворих виписали із стаціонару для проходження лікування вдома. У всіх захворілих лабораторно підтвердили галофільозну інфекцію. Встановлено, що причиною отруєння послужили варені креветки, які постраждалі купували у приватної особи та їли протягом дня на пляжі в спекотну погоду.

Фахівці нагадують, що захворювання на галофільоз виникає в результаті вживання в їжу сирих або недостатньо термічно оброблених продуктів моря: риби, крабів, мідій, креветок, устриць тощо, в яких дуже швидко (протягом однієї години) при високій температурі (30-35°С) розмножуються галофільні вібріони. Вживання в їжу таких продуктів викликає харчове отруєння.

В залежності від дози збудника отруєння може бути від легкої до дуже тяжкої форми, навіть з летальним наслідком. Можливе також зараження галофільними вібріонами і внаслідок заковтування води під час купання у забруднених водоймищах.

Раніше повідомлялося, що майже сотня запоріжців отруїлася неякісними та зіпсованими продуктами.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme