На розпечених коліях Придніпровської залізниці можна смажити яйця та рибу

Температура рейок на Придніпровській залізниці, яка обслуговує Дніпропетровську та Запорізьку області, а також окремі райони Донецької, Харківської, Кіровоградської, Миколаївської та Херсонської, подекуди сягає 51 градуса за Цельсієм

На розпечених коліях Придніпровської зал…

Про це повідомляє портал Depo.Запоріжжя з посиланням на прес-службу Придніпровської залізниці.

Через те, що практично на всій протяжності магістралі стовпчик термометра не перший день тримається на позначці 38-40 градусів, до високих температур нагрілися і рейки. Найвища температура - 51 °С - спостерігається на станціях Дніпро, Кривий Ріг, Апостолове, Верховцеве тощо", - повідомили на залізниці.

При такий температурі на рейках вже можна готувати їжу – це довели численні експерименти, які проводили у різних країнах світу. Зокрема, 2010 року шеф-кухарь одного з фінських ресторанів приготував на розпеченому до 50 °С дорожньому покритті яєчню. За словами кухаря, при такій же температурі можна приготувати рибу з овочами, якщо помістити їх у фольгу. Експерименти з приготуванням їжі на розпечених сонцем поверхнях також проводили у США. У 2001 році у Вашингтоні температура повітря кілька діб досягала 40 градусів. Один з жителів міста зумів за кілька годин засмажити шматок м'яса на капоті свого автомобіля.

Нагадаємо, аномальна спека збережеться у шести областях України.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme