Запорізькі нацгвардійці самі обиратимуть, чим пригощатися в їдальні
У місцевій військовій частині впроваджується пілотний проект реформи харчування
Військовослужбовці частини 3026 Національної гвардії України відтепер можуть самі обирати, що снідатимуть, обідатимуть та вечерятимуть. Це стало можливим завдяки участі частини у пілотному проекті реформи харчування військових, передає Depo.Запоріжжя з посиланням на прес-службу НГУ.
У обідньому меню в армійській їдальні - борщ та суп, макарони по-флотськи та пельмені, різноманітні салати та овочі. Обирати з цього солдат може за власним бажанням.
Страви готують цивільні кухарі.
"Ми змінюємо підхід до забезпечення військовослужбовців. Одним із аспектів реформи забезпечення якраз і є покращення харчування. Сподіваємось, вже за рік усі частини Національної гвардії України будуть харчуватися за таким принципом" - розповідає командування частини.
За встановленими нормами, до раціону харчування бійців входило біля 30 продуктів, а за вдосконаленим меню - їх більше 200. Це дає змогу урізноманітнити меню та надати право вибору страв військовослужбовцям.
Пілотний проект розрахований на три місяці. Якщо все пройде успішно і керівництво затвердить програму, то таке меню буде у всіх військових частинах Нацгвардії.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Запоріжжя