Запорізькі фермери зібрали перший врожай африканської рослини, популярної в багатьох кухнях світу

Перший урожай бамії, або, як її ще називають, окри, зібрала родина запорізьких фермерів Сус

Запорізькі фермери зібрали перший врожай…

Світлину з зібраною окрою виклала у мережі Вікторія Сус-Вєрозубова, передає Depo.Запоріжжя.

Родині Сус, яка пробує вирощувати непритаманні Запорізькій області та загалом Україні культурні рослини, вдалося зібрати перший урожай бамії – овочевої культури, що походить з Африки.

В їжу вживають стручки бамії. За смаком вони нагадують щось середнє між стручковою квасолею та кабачками. Окра поширена в багатьох кухнях світу, насамперед, у теплих країнах, де її вирощують. Застосовують бамію у кулінарії широко – від салатів і супів до гарнірів. "Дуже корисно. Легко готується і смачно. Найпростіший рецепт: порізати, трошки обсмажити з помідорами і залити омлетом", – розповіла Вікторія.

Окрім того, рослина має цілющі властивості: її радять вживати людям, хворим на виразку кишечника та гастрит, відваром із плодів бамії лікують бронхіти.

Раніше портал Depo.Запоріжжя розповідав, що родина Сус намагається вирощувати під Запоріжжям спаржу, артишоки і лаванду.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Запоріжжя.Depo

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"