Інструкція для новачків: Як приготувати смачну паску за 20 кроків
Двадцять дуже простих кроків приготування головного блюда великоднього столу для новачків
- Запоріжжя
-
16 квітня 2020 10:30
У наш час придбати паску на Великдень набагато простіше, ніж зробити її самому. Але для тих, хто вирішив спробувати зробити невід'ємний святковий атрибут самостійно, портал Depo.Запоріжжя підготував зрозумілу покрокову інструкцію з виготовлення пасок. Рецепт навряд чи здивує досвідчених господарок, але буде корисний новачкам у цій справі.
Отже, для 10-12 пасок треба взяти наступні продукти:
-
Яйця – 10 штук
-
Молоко – півлітра
-
Масло вершкове або маргарин – 250 г
-
Цукор – 0,5 кг
-
Сметана – півстакана
-
Олія соняшникова – півстакана
-
Борошно – 1 кг
-
Дріжджі сухі – 2 столові ложки
-
Ванільний цукор – 5 г
-
Готова глазур та посипка (за бажанням)
Крок 1
Борошно просіюємо. Змішуємо борошно та дріжджі. Трохи борошна можна лишити - й потім додавати його на кожному етапі замішування тіста, аби воно не липло до рук. Туди ж додаємо ванільний цукор.
Крок 2
Розбиваємо яйця, відокремлюємо жовтки від білків, виливаємо в окремі тарілки.
Крок 3
Тепле (але не гаряче!) молоко вливаємо у суміш борошна та дріжджів та перемішуємо.
Ми отримали тісто, до якого будемо поетапно додавати різні складові.
Важливо: після додавання у тісто кожного нового інгредієнту його треба знову ретельно перемішати.
Крок 4
За допомогою міксеру або блендеру збиваємо яєчні жовтки з половиною цукру до однорідної маси, вливаємо у тісто.
Крок 5
Масло треба розтопити на маленькому вогні або водяній бані. Воно має бути теплим, але не кипіти.
Крок 6
Яєчні білки збиваємо та додаємо до тіста.
Крок 7
Розмішуємо сметану з половиною цукру, додаємо до тіста.
Крок 8
Заливаємо до тіста соняшникову олію (лишити одну столову ложку).
Крок 9
Іноді у тісто додають родзинки, але, на думку нашої господині, цього краще не робити - роздинки "садять" тісто.
Крок 10
Ще раз вимішуємо тісто, кладемо у велику ємність (у кілька разів більшу за первісний обсяг тіста).
Крок 11
Бажано намазати тісто залишками олії, аби воно не підсохло.
Крок 12
Лишаємо тісто у теплому місці мінімум на 2 години. Серед способів створення теплого місця – загортання ємності у ковдру або встановлення її на іншу ємність із гарячою водою.
Крок 13
Поки тісто підходить, вмикаємо духовку. Ставити форми з пасками треба в добре розігріту пічку.
Крок 14
Якщо ви використовуєте не одноразові (паперові), а металеві форми, треба вирізати з пергаментного паперу коло такого ж діаметру, як і форма, і покласти його на дно.
Крок 15
Заливаємо тісто у форми приблизно на одну третину.
Крок 16
Ставимо в духовку. Пекти приблизно півтори години при температурі 180-220 градусів. Першу годину духовку краще не відкривати - тісто може "сісти".
Крок 17
Дістаємо форми з готовими пасками.
Крок 18
Акуратно витягуємо паски з форм. Паперову можна просто обірвати, металеву краще взяти та трохи потрусити. Якщо паска не витягується, можна відділити тісто від стінки форми ножем.
Крок 19
Готуємо глазур. Можна приготувати лише з натуральних продуктів: збити яєчний білок з цукром. Але така глазур може вийти занадто рідкою, тому краще збивати білок з готовим порошком, який продається в магазинах.
Крок 20
Чекаємо, коли глазур трошки затвердіє, і посипаємо кондитерською посипкою.
Паски печуть за кілька днів до Великодня – на Страсному тижні. Згідно із канонами церкви, випікання пасок дозволяється в середу і четвер. Більшість віруючих вважають за краще готувати випічку в Чистий четвер, тобто 16 квітня. Якщо з якихось причин господиня не встигла спекти паску вчасно, зробити це можна в суботу, 18 квітня.
Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя
Всі новини на одному каналі в Google News
- 16:37У Запоріжжі депутати позбавили повноважень в.о. мера Куртєва
- 09:40Минулої доби окупанти 428 разів завдали удари по території Запорізької області
- 13:33Розвиток ветеранського бізнесу дозволить регіонам зажити новим життям – Петрук
- 08:26 Окупанти продовжують спроби наступу: За добу на фронті відбулося більше ніж сто зіткнень
- 08:41 Більше сотні російських атак відбили ЗСУ за крайню добу
- 22:56По ЗАЕС 18 квітня вдарив дрон, – МАГАТЕ
- 21:53ВАКС конфіскував активи експрезидента "Мотор Січі" та його спільника: Що відібрали
- 21:26Група зловмисників обікрала Запоріжську залізницю більш як на мільйон гривень
- 20:34 Зведення Генштабу: за добу більше 70 боєзіткнень та понад 60 ударів авіації рф
- 11:29Під ворожим вогнем перебували 7 населених пунктів на Запоріжжі
- 21:50Обмеження електроенергії 18 квітня можливі у всіх областях, - Укренерго
- 17:09 Суд залишив колишнього президента "Мотор Січі" Богуслаєва та його спільника за ґратами
- 12:54Понад 200 разів вдарили росіяни по Запорізькій області за добу
- 22:41Двоє жителів Запоріжжя облаштували зброярню, аби продавати зброю кримінальним елементам (ФОТО) ФОТО
- 19:49 Доба на фронті: Найгарячішим залишається Бахмутський напрямок
- 16:19 Зеленський підписав оновлений закон про мобілізацію
- 09:13Чергова гучна доба на Запоріжжі: Зафіксовано понад 400 ударів по області
- 11:33 Окупанти проводять ротації підрозділів та зміщують напрямки штурмових дій
- 09:30Телефон Служби 112 до кінця поточного року запрацює по всій Україні