Сотня жителів Запорізької області отруїлися зіпсованою їжею
Найчастіше запоріжці підхоплюють кишкові інфекції через м'ясо та фрукти з овочами
Про це повідомляє Depo.Запоріжжя з посиланням на дані обласного лабораторного центру МОЗ України.
За минулий тиждень, з 20 по 26 червня, до лікарів зі скаргами на гострі кишкові розлади звернулися 100 жителів Запорізької області. Понад п’ята частина з них отруїлися м’ясною продукцією, стільки ж – овочами та фруктами. Через "молочку" захворіли 18,2% пацієнтів, через рибу – 9%.
При цьому загальний рівень захворюваності гострими кишковими інфекціями в Запорізькій області впродовж тижня був удвічі нижчим за середній багаторічний показник захворюваності.
Найчастіше запоріжці труяться домашньою їжею через її неправильне приготування та зберігання.
Нагадаємо, у запорізькому повітрі знову засікли надмірний сірководень.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Запоріжжя