Сирний стейк, фондю, мишачий торт: Чим почастувати Білого Пацюка

Дехто вважає, що пацюки їдять будь-що, але насправді вони, як і люди, розуміються на "смачно – несмачно"

Сирний стейк, фондю, мишачий торт: Чим п…

Напередодні Нового року, символом якого стане Білий Пацюк, портал Depo.Запоріжжя поцікавився у кухарів і господарок, якими смаколиками можна пригостити провідника 2020 року.

Стейк панір в листі норі

Панір – це свіжий сир, який за визначенням, має смакувати різноманітним мишачим. Шеф-кухар одного із запорізьких ресторанів та керівник запорізької філії Першої Української Асоціації шеф-кухарів Микола Осіпов розповів, що незвичний рецепт стейку з паніру йому вдалося використати у закладі вегетаріанською кухні. "Цей стейк до вподоби багатьом моїм друзям, і рідним. За смаком стейк нагадує смажену рибу, тому що текстуру риби нагадує сир панір, а смак і корочку дає лист норі", – каже Микола.

Беремо:

300 грамів сиру панір;

один лист норі;

50 мл води;

20 грамів борошна;

дрібку куркуми;

дрібку цукру;

50 мл рослинної олії;

сіль, перець.

І готуємо:

  1. Відрізати великий шматок сиру, обернути його листом норі, який до цього варто злегка змочити водою для еластичності.
  2. У миску налити воду та додати борошно, куркуму і цукор. Розмішати усе до однорідної маси, яка буде схожа на сметану.
  3. Сирний стейк запанірувати у борошні (можна і сухарях) і змастити готовим кляром.
  4. На пательню налити рослинну олію, прогріти та обсмажити стейк в клярі з обох боків до золотистої скоринки.
  5. Під час подачі посипати сіллю та перцем.

Салат "Мишача атака"

Запорізька господиня Оксана Коваль розповіла, що такий салат вона готує на кожне свято. Цю страву дуже полюбляють її рідні, а особливо – маленька донечка. Новорічний стіл Оксани обов'язково прикрасить цей салат, адже цього року він буде доречним, як ніколи.

Беремо:

500 грамів відвареного курячого м'яса;

п'ять ріпчастих цибулин;

оцет;

п'ять відварених картоплин;

два яблука;

п'ять варених яєць;

200 грамів твердого сиру;

майонез.

Для створення мишей: три відварених курячих яйця, чотири перепелиних, гвоздика для носів, перець горошком для очей і трохи сиру для вух і хвостів.

І готуємо:

  1. Відварене м'ясо порізати кубиками; картоплю і сир натерти на дрібній тертушці, яблука та яйця – на великій. Цибулю нарізати півкільцями, підкислити оцтом і обдати окропом.
  2. На блюдо встановити кулінарне кільце і пошарово викласти усі інгредієнти. Послідовність ролі не відіграє, але верхнім шаром має бути сир. Кожен шар промащити майонезом.
  3. Зняти кільце і задекорувати боки салату сиром. Зробити великих мишей з курячих яєць і маленьких – з перепелиних і "розсадити" їх по страві.

Фондю "Мишича слабкість"

В мережі інтернет можна знайти безліч "мишачих" страв. Одна з них – традиційне швейцарське блюдо з сиру – фондю. Воно дуже швидке в приготуванні, смачне й ефектне.

Беремо:

для гарніру –

один ананас;

половину білого хлібу;

половину чорного хлібу;

200 грамів помідорів черрі;

для фондю –

250 грамів твердого сиру Гауда;

100 грамів твердого сиру Радомер;

150 грамів Сулугуні;

один зубчик часнику;

200 мл білого сухого вина;

30 грамів кукурудзяного крохмалю;

30 мл сиропу консервованих вишень;

один лимон;

дрібку білого меленого перцю;

дрібку меленого мускатного горіху.

І готуємо:

  1. Змастити фондюшницю часником.
  2. До вишневого сиропу додати крохмаль, біле сухе вино, білий мелений перець та мелений мускатний горіх. Перемішати, додати лимонний сік. Нагрівати суміш впродовж п'яти-семи хвилин.
  3. Подрібнити три види сиру, додати до винної суміші, помішувати впродовж п'яти хвилин, поки маса не стане однорідною.
  4. Підготувати інгредієнти для гарніру, викласти їх на велике блюдо. Смакувати фондю, занурюючи гарнір у сирну масу.

Сирні крекери "Мишача радість"

Багато хто полюбляє крекери, але мало хто знає, що їх з легкістю можна приготувати вдома. Печиво складається всього з чотирьох продуктів і, при цьому, не поступається за смаком магазинним смаколикам.

Беремо:

100 грамів сиру на свій смак;

120 грамів борошна;

80 грамів вершкового масла;

два жовтки.

І готуємо:

  1. Холодне масло подрібнити ножем та додати у просіяне борошно.
  2. Сир натерти на дрібній тертушці та додати до борошняної суміші. Сюди ж додати жовтки і трішки присолите.
  3. З отриманої маси вимісити тісто, після чого, обернувши харчовою плівкою, покласти на півгодини в холодильник.
  4. Охолоджене тісто розділити навпіл і кожну з частин розкачати в пласт приблизно один-півтора сантиметра завтовшки.
  5. Формочками для печива сформувати крекери, а трубочкою для коктейлів вирізати "сирні" дірочки, імітуючи справжні сирні шматочки.
  6. Викласти печиво на застелену пергаментом деку і випікати в духовці протягом 10-15 хвилин при 180 °С.

Торт "Мишаче свято"

Великий смачний торт порадує справжніх любителів солодкого. Він буде добре смакувати з чаєм та кавою.

Беремо:

для тіста –

200 грамів сметани;

два яйця;

одну склянку цукру;

пів банки згущеного молока;

дві столові ложки какао;

півтори склянки борошна;

одну чайна ложка гашеної соди.

для крему –

банку згущеного молока;

300 грамів вершкового масла.

для сиропу –

одна склянку води;

пів склянки цукру;

три столові ложки коньяку.

для мастики –

дві столові ложки лимонного соку;

дві з половиною склянки цукрової пудри;

200 грамів маршмеллоу,

харчові барвники (коричневий і жовтий);

кондитерську посипку.

І готуємо:

  1. Приготувати тісто, з'єднавши усі інгредієнти. Розділити тісто на три частини і розкатати коржі.
  2. Випікати коржі у духовці протягом 35 хвилин при 200 °С.
  3. Дати коржам охолонути, а після вирізати невеликий трикутник, ніби шматок від головки сиру.
  4. Приготувати крем, збивши згущене молоко з вершковим маслом. Поставити у холодильник на півгодини.
  5. Для приготування сиропу необхідно з'єднати воду з цукром і коньяком, довести до кипіння та остудити.
  6. Для мастики з'єднати половину маршмеллоу, одну столову ложку лимонного соку, жовтий барвник, нагріти на водяній бані і варити до збільшення об'єму. Ввести цукор, помішувати до загустіння.
  7. Місити мастику доти, поки вона не припинить липнути до рук. Загорнути в целофан і поставити в холодильник на пів години.
  8. Так само приготувати мастику з коричневим барвником.
  9. Коржі просочити сиропом, змастити кремом, скласти один на одний. Змастити весь торт жовтої мастикою, поставити в холодильник, щоб застигла.
  10. З коричневої мастики сформувати мишок. Очі і носик зробити з присипки, прикрасити мишками торт.
  11. Дати готовому торту просочитися декілька годин.

Читайте також:

Ніч імені Олів'є: У Запоріжжі традиціоналісти і новатори розповіли про новорічне меню;

Останні штрихи: Як зробити "швидкі" новорічні прикраси власноруч;

Вічна передноворічна суперечка: Які ялинки обирають запоріжці;

У полоні терористів та на кухні в розбійника: Як запоріжці надзвичайно зустрічали Новий рік. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Запоріжжя

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"