На запорізькому фестивалі консервів шаткують майже три центнери капусти для АТО

Другий фестиваль домашніх "закруток" "замахнувся" на всеукраїнський рекорд

Другий фестиваль домашнього консервування розпочався у Запоріжжі, сьогодні, 17 вересня. Барвисті банки з різноманітною консервацією розташувалися на площі Маяковського, передає кореспондент порталу Depo.Запоріжжя.

За словами однієї з організаторок фесту, керівника громадської організації митців міста “Запорізький колорит” Наталі Бабенко, цьогоріч в заході беруть участь близько півсотні господинь і господарів, які пропонують безліч консервованих смаколиків – від пастили та цукатів до маринованих овочів і різноманітних оцтів.

Крім запоріжців прибули на фестиваль закруток гості з інших регіонів України, зокрема, Києва і Трускавця. Чимало на фестивалі селян – представників агропідприємств краю, бере участь і місцева інтелигенція - бібліотекарі, музейні працівники тощо.

Головною подією дводенного фесту стане встановлення рекорду з квашення капусти. Її збираються приготувати мало не три центнери. Принаймні, Наталя Бабенко зазначила, що агропідприємство “Агроленд”, яке забезпечує майбутніх рекордсменів овочами, привезло понад 250 кг капусти. Шаткують її в кілька рук студенти місцевого кулінарного коледжу - прямо на площі просто неба. Проте за день навіть фахівці з такою кількістю капусти не впораються. Тож підсумки підбиватимуть завтра, 18 вересня, увечері. Після встановлення рекорду квашена капуста відправиться на передову – бійцям АТО, як і інша консервація. Адже фестиваль закруток в першу чергу створений як благодійний захід, спрямований на підтримку бійців АТО.

Детальніше про унікальний фестиваль, започаткований на Запоріжжі, дивовижні смаколики, що на ньому представлені, та стародавні олександрівські (Олександрівськ – колишня назва Запоріжжя – ред.) традиції консервування читайте на Depo.Запоріжжя згодом.    

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Запоріжжя