На Херсонщині "засікли" отруйні дині
Щоб кавуни та дині швидше дозрівали, виробники не жаліють нітратних добрив
Про це повідомляє Depo.Херсон з посиланням на прес-службу Держпродспоживслужби.
Вже підходить сезон кавунів та динь - лише на даний момент в області зібрано 25 тон лише кавунів. Через аномальне тепло літні смаколики зріють швидше, ніж зазвичай, але через недобросовісних виробників в українців є ризик отруїтись і на перший погляд корисними продуктами.
Справа в тому, що щоб посприяти швидкому зростанню і достиганню кавунів, деякі фермери "підгодовують" поля нітратними добривами. Окрім того, ягоди нерідко "набираються" отруїних речовин, якщо їх продають біля трас.
Ризик отруєння є не тільки в ранніх плодах, але й в серпні та навіть восени - тож купувати кавуни та дині варто у перевіренних місцях подалі від доріг.
Нагадаємо, заощаджували й на ковбасі, й на макаронах: В запорізькому таборі дітям вдвічі зменшували порції.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Запоріжжя