Митці маринадів, варення і компотів вражають Запоріжжя
У місті відбувається перший фестиваль консервації
- Запоріжжя
-
19 вересня 2015 14:04
На фестивалі, що відбувається у центрі Запоріжжя, представлено невичерпний перелік домашньої консервації, повідомляє з місця події кореспондент Depo.Запоріжжя.
Майстри і майстрині домашньої консервації хваляться вишуканими вареннями, маринованими овочами, зимовими салатами, різнокольоровими оцтами, чаями. Немов, саме щедре українське літо посміхається відвідувачам зі скляних банок.
Майстриня Лариса, навіть, й не думала, що побачений в інтернеті майстер-клас з вирізання листочка з огірка відкриє нову сторінку її домашнього мистецтва. Проте тепер виготовляє саме такі, візерункові, консерви. Господиня охоче ділиться домашніми секретами, крім оцту, каже, додає в консерви таблетку аспірина, адже овочі нарізані досить товсто, саме аспірин допомагає їм як слід законсервуватися.
Поряд розквітають вишукані букети з сирих овочів. Огірочки та кабачки перетворилися на листя, картопля стала жовтою трояндою, буряк - червоною, болгарські перці - ліліями. С першого погляду ніхто навіть і не здогадується, що квіти несправжні. Майстриня Олена каже, що навчитися високому мистецтву художньої нарізки овочів може будь хто. Як це робиться, показує під час майстер-класу.
Колектив обласної бібліотеки бере не лише спритністю рук, а й словом. Кожна консерва має особисту красномовну назву. Тут і мариновані помідори "Бандерівські кулі", і огірки "Не пхай москальське рило", і варення зі смородини та йошти "Спокуса від Тетяни", і солодкі трояндові пелюстки "Троянда для командира". Виготовляли консерви не тільки бібліотекарі, а й читачі.
Господиня Поліна свої баночки ще й прикрашає у техніці декупаж, проте жаліється: акрилові фарби не виносять перепадів температур, так що, це "краса швидкого використання".
Вражають майстерністю на фестивалі не лише жінки. Сергій, майстер спорту з гандболу, вирішив опановувати кулінарне мистецтво заради родини. Тепер він справжня зірка запорізького коледжу технологій і дизайну, кажуть його наставниці. Для фестивалю він приготував варення з яблук та лимонів.
За словами заступника директора коледжу Марини Холодій, її вихованці не лише представили на фестивалі свої консервні вироби, а й склали рукописну збірку старовинних рецептів своїх родин.
Банки студентів коледжу прикрашені побажаннями бійцям, адже всі консерви прямо з фестивалю відправлять у зону АТО.
Будь в курсі всіх подій Запоріжжя з Depo.Запоріжжя
Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя
Всі новини на одному каналі в Google News
- 08:41 Більше сотні російських атак відбили ЗСУ за крайню добу
- 22:56По ЗАЕС 18 квітня вдарив дрон, – МАГАТЕ
- 21:53ВАКС конфіскував активи експрезидента "Мотор Січі" та його спільника: Що відібрали
- 21:26Група зловмисників обікрала Запоріжську залізницю більш як на мільйон гривень
- 20:34 Зведення Генштабу: за добу більше 70 боєзіткнень та понад 60 ударів авіації рф
- 11:29Під ворожим вогнем перебували 7 населених пунктів на Запоріжжі
- 21:50Обмеження електроенергії 18 квітня можливі у всіх областях, - Укренерго
- 17:09 Суд залишив колишнього президента "Мотор Січі" Богуслаєва та його спільника за ґратами
- 12:54Понад 200 разів вдарили росіяни по Запорізькій області за добу
- 22:41Двоє жителів Запоріжжя облаштували зброярню, аби продавати зброю кримінальним елементам (ФОТО) ФОТО
- 19:49 Доба на фронті: Найгарячішим залишається Бахмутський напрямок
- 16:19 Зеленський підписав оновлений закон про мобілізацію
- 09:13Чергова гучна доба на Запоріжжі: Зафіксовано понад 400 ударів по області
- 11:33 Окупанти проводять ротації підрозділів та зміщують напрямки штурмових дій
- 09:30Телефон Служби 112 до кінця поточного року запрацює по всій Україні
- 09:09Рашисти сконцентрували атаки на східних напрямках фронту, де відбулося більшість атак
- 18:49 FT: росіяни можуть готувати наступ у чотирьох областях України
- 08:51Ворог за добу 12 квітня завдав 410 ударів по Запоріжжю
- 08:20 Два напрямки на фронті залишаються найгарячішими, - Генштаб