Як приготувати паску: 20 простих кроків

Напередодні великодніх свят Depo пропонує рецепт нескладний та парктичний рецепт приготування паски

Як приготувати паску: 20 простих кроків…

У наш час придбати паску на Великдень - набагато простіше, ніж зробити її самому. Але якщо ви вирішили спробувати зробити невід'ємний святковий атрибут самостійно, цей матеріал - саме для вас. Рецепт навряд чи здивує досвідчених господарок, але буде корисний новачкам у цій справі. 

 

Отже, для 10-12 пасок треба взяти наступні продукти:

1. Яйця - 10 штук.

2. Молоко - півлітра.

3. Масло вершкове або маргарин - 250 г.

4. Цукор - 0,5 кг.

5. Сметана - півстакана.

6. Олія соняшникова - півстакана.

7. Борошно - 1 кг.

8. Дріжджі сухі - 2 столові ложки.

Як приготувати паску: 20 простих кроків

1. Змішуємо борошно та дріжджі. Трохи борошна можна лишити - його можна додавати на кожному етапі замішування тіста, аби воно не липло до рук.

Як приготувати паску: 20 простих кроків

2. Розбиваємо яйця, виливаємо у тарілку. За домогою ложки відокремлюємо жовтки від білків та переносимо до окремої тарілки. 

Як приготувати паску: 20 простих кроків

3. Тепле (але не гаряче!) молоко вливаємо у суміш борошна та дріжджів та перемішуємо.

Як приготувати паску: 20 простих кроків

Ми отримали тісто, до якого будемо поетапно додавати різні складові. 

Важливо: після додавання у тісто кожного нового інгредієнту його треба знову ретельно перемішати.

4. За допомогою міксеру або блендеру збиваємо яєчні жовтки з половиною цукру до однорідної маси, вливаємо у тісто. 

Як приготувати паску: 20 простих кроків

5. Масло треба розтопити на маленькому вогні. Воно має бути теплим, але не кипіти. 

Як приготувати паску: 20 простих кроків

6. Яєчні білки збиваємо та додаємо до тіста.

Як приготувати паску: 20 простих кроків

7. Розмішуємо сметану з половиною цурку, додаємо до тіста.

Як приготувати паску: 20 простих кроків

8. Заливаємо до тіста соняшникову олію (лишити одну столову ложку).

9. Іноді у тісто додають родзинки, але, на думку нашої господині, цього краще не робити - роздинки "садять" тісто.

10. Ще раз мішаємо тісто, кладемо у велику ємність (у декілка разів більшу за первісний обсяг тіста). 

Як приготувати паску: 20 простих кроків

11. Бажано намазати тісто залишками олії, аби воно не засохло. 

12. Лишаємо тісто у теплому місці мінімум на 2 години. Серед способів створення теплого місця - загортання ємності у ковдру або встановлення її на іншу ємність - із гарячою водою.

Як приготувати паску: 20 простих кроків

13. Коли тісто підійшло, вмикаємо духовку. Ставити форми з пасками треба в добре розігріту пічку.

14. Якщо ви використовуєте не одноразові (паперові), а металеві форми, треба вирізати з пергаментного паперу коло такого ж діаметру, як і форма, і покласти його на дно. 

15. Заливаємо тісто у форми приблизно на одну третину.

Як приготувати паску: 20 простих кроків

16. Ставимо в духовку. Пекти приблизно півтори години при температурі 180-220 градусів. Першу годину духовку краще не відкривати - тісто може "сісти".

17. Дістаємо форми з готовими пасками.

 

18. Акуратно витягуємо паски з форм. Паперову можна просто обірвати, металеву краще взяти та трохи потрусити. Якщо паска не витягується - можна відділити тісто від стінки форми ножем.

Як приготувати паску: 20 простих кроків

19. Готуємо глазур. Можна приготувати лише з натуральних продуктів - перемішали яєчний білок з цукром. Але така глащур може вийти занадто рідкою, тому краще перемішати білок з готовим порошком, який продається в магазинах. 

20. Чекаємо, коли глазур трошки затвердіє, і посипаємо кондитерською посипкою.

Як приготувати паску: 20 простих кроків

Паски готові.

Щасливих свят!

Все новости Запорожья читайте на Depo.Запорожье

Все новости на одном канале в Google News

Следите за новостями в Телеграм

Подписывайтесь на нашу страницу Facebook

deneme