Як приготувати паску: 20 простих кроків
Напередодні великодніх свят Depo пропонує рецепт нескладний та парктичний рецепт приготування паски
- Запорожье
-
16 апреля 2020 10:30
У наш час придбати паску на Великдень - набагато простіше, ніж зробити її самому. Але якщо ви вирішили спробувати зробити невід'ємний святковий атрибут самостійно, цей матеріал - саме для вас. Рецепт навряд чи здивує досвідчених господарок, але буде корисний новачкам у цій справі.
Отже, для 10-12 пасок треба взяти наступні продукти:
1. Яйця - 10 штук.
2. Молоко - півлітра.
3. Масло вершкове або маргарин - 250 г.
4. Цукор - 0,5 кг.
5. Сметана - півстакана.
6. Олія соняшникова - півстакана.
7. Борошно - 1 кг.
8. Дріжджі сухі - 2 столові ложки.
1. Змішуємо борошно та дріжджі. Трохи борошна можна лишити - його можна додавати на кожному етапі замішування тіста, аби воно не липло до рук.
2. Розбиваємо яйця, виливаємо у тарілку. За домогою ложки відокремлюємо жовтки від білків та переносимо до окремої тарілки.
3. Тепле (але не гаряче!) молоко вливаємо у суміш борошна та дріжджів та перемішуємо.
Ми отримали тісто, до якого будемо поетапно додавати різні складові.
Важливо: після додавання у тісто кожного нового інгредієнту його треба знову ретельно перемішати.
4. За допомогою міксеру або блендеру збиваємо яєчні жовтки з половиною цукру до однорідної маси, вливаємо у тісто.
5. Масло треба розтопити на маленькому вогні. Воно має бути теплим, але не кипіти.
6. Яєчні білки збиваємо та додаємо до тіста.
7. Розмішуємо сметану з половиною цурку, додаємо до тіста.
8. Заливаємо до тіста соняшникову олію (лишити одну столову ложку).
9. Іноді у тісто додають родзинки, але, на думку нашої господині, цього краще не робити - роздинки "садять" тісто.
10. Ще раз мішаємо тісто, кладемо у велику ємність (у декілка разів більшу за первісний обсяг тіста).
11. Бажано намазати тісто залишками олії, аби воно не засохло.
12. Лишаємо тісто у теплому місці мінімум на 2 години. Серед способів створення теплого місця - загортання ємності у ковдру або встановлення її на іншу ємність - із гарячою водою.
13. Коли тісто підійшло, вмикаємо духовку. Ставити форми з пасками треба в добре розігріту пічку.
14. Якщо ви використовуєте не одноразові (паперові), а металеві форми, треба вирізати з пергаментного паперу коло такого ж діаметру, як і форма, і покласти його на дно.
15. Заливаємо тісто у форми приблизно на одну третину.
16. Ставимо в духовку. Пекти приблизно півтори години при температурі 180-220 градусів. Першу годину духовку краще не відкривати - тісто може "сісти".
17. Дістаємо форми з готовими пасками.
18. Акуратно витягуємо паски з форм. Паперову можна просто обірвати, металеву краще взяти та трохи потрусити. Якщо паска не витягується - можна відділити тісто від стінки форми ножем.
19. Готуємо глазур. Можна приготувати лише з натуральних продуктів - перемішали яєчний білок з цукром. Але така глащур може вийти занадто рідкою, тому краще перемішати білок з готовим порошком, який продається в магазинах.
20. Чекаємо, коли глазур трошки затвердіє, і посипаємо кондитерською посипкою.
Паски готові.
Щасливих свят!
Все новости Запорожья читайте на Depo.Запорожье
Все новости на одном канале в Google News
- 12:24 СБУ разоблачила харьковских атомщиков, которые должны были подключать Запорожку АЭС к "росатому" ФОТО
- 09:46В Укргидрометцентре рассказали, какой будет погода в Украине в апреле
- 16:19Инвестиции, несмотря на войну: Метинвест Ахметова вложил почти 300 млн грн в обновление оборудования Запорожкокса
- 07:15Запорожье подверглось атаке дронов, ранены две женщины
- 11:35В Запорожье хотят перевести школы на смешанный формат обучения, — ОВА
- 20:55Виталий Кличко: Громада Киев поможет Запорожью и Харькову, которые наиболее пострадали от ночной атаки оккупантов
- 08:17В Запорожье возле учебного заведения нашли гранаты и запал (ФОТО)
- 14:25
- 10:53В гидрометцентре рассказали, какой будет погода в Украине в марте
- 15:57Подозревают в коррупционных схемах: Заместителя председателя Запорожского облсовета арестовали
- 11:38Путину хотят "нарисовать" 94% поддержки на захваченной части Запорожской области
- 08:49ОВА: рашисты ударили по объекту инфраструктуры в Запорожье, есть раненый
- 08:14ПВО ночью сбила над Украиной 16 дронов, — Воздушные силы
- 15:49 ТЦК теперь будут работать круглосуточно: решение Кабмина
- 09:15Собственная логистика и многоуровневая система контроля: как сеть АЗК UPG гарантирует высокое качество топлива ФОТО
- 11:37В Укргидрометцентре рассказали, какой будет погода в Украине в феврале
- 21:15Удобства микрокредитования для ФЛП: миф или реальность? PROMO