У Запоріжжі вже готуються до третього фестивалю консервів

Цьогоріч чимало потенційних учасників побоялися їхати до Запорізької області через її прифронтовий статус

У Запоріжжі вже готуються до третього фе…

Унікальний за своїм форматом та єдиний такий в Україні – запорізький фестиваль домашнього консервування у наступному році все ж таки має намір об’єднати любителів “закруток” всієї країни. Про це з упевненістю говорили організатори на підсумковій прес-конференції вчора, 20 вересня. Організатори кажуть, що на цьогорічний фестиваль  мали намір приїхати набагато більше людей, аніж було. “Попередньо телефонувало чимало людей, але, як вони зізнавалися, побоялися приїхати, бо Запоріжжя - прифронтова зона. Забракло сміливості, особливо жителям західних областей”, - зауважила програмний директор та ведуча фестивалю Олена Шевчук.  Організатори уже почали підготовку до наступного, третього фесту, що відбудеться у вересні 2017 року традиційно на площі Маяковського у Запоріжжі.

Одним з «довгограючих» проектів  фестивалю стане книга рецептів “закруток” від учасників, яку організатори мають намір видати. Втім, частина цих рецептів, уже опублікована на сайті фестивалю. Згодом вона буде поповнюватися новими.

Щодо консервів та інших продуктів, які були зібрані під час фесту, їх уже передали 61-у мобільному шпиталю та бійцям, що стоять під Маріуполем. Капуста, яку шаткували два дні, вже кваситься у діжках та буде передана 55-й мотострілковій бригаді. Тож, організатори кажуть, що фестиваль для них ще не закінчився – процес передачі продуктів триває.

Нагадаємо, 17 та 18 вересня у Запоріжжі відбувся Другий фестиваль домашнього консервування.  Головною його подією став рекорд з кількості квашеної капусти та консервів: 270 кілограмів капусти, 1492 кілограми “закруток” - загалом 1762, що зареєструвала Книга рекордів України.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme